Fri flyt


Om oss

Fri flyt drives av to fantastiske bidragsytere. Vi forbeholder oss retten til ikke å bli definert av andre enn oss selv. Her kommer en slags foreløpig introduksjon av oss.

Ragni, eller Dronninga av hoppeslott om du vil, det er altså meg. Jeg er en 24 år gammel nordlending, sosialdemokrat, jurist og feminist.

Det siste er det viktigste i denne, og mange andre sammenhenger. For meg er feminisme som å ha fått et par briller i gave, som gjør at jeg ser verden, at jeg gjenkjenner de kjønnsrollemønster og maktstrukturer som springer ut av patriarkatet jeg lever i. Og har du først fått øye på det, er det din fordømte plikt å gjøre noe med det. Ikke å kjempe mot det blir en umulighet. Så derfor kjemper jeg.

***

Da jeg var fem år gammel var det kjønnskrig i barnehagen, jentene mot guttene. Jeg heiet og kjempet selvsagt på jentelaget, men hadde bare guttevenner. Jeg organiserte dem likegodt på jentelaget. Siden har jeg tatt det derfra.

Gina er meg. Jeg opplever meg selv ofte som først og fremst feminist. Men er også sosialist, 22 år gammel, student og en rekke andre ting, blant annet 2. kandidat på SVs stortingsliste i Hordaland. Jeg holder til i Bergen. «You’re not the boss of me» er livsmottoet denne uken, og Ani DiFranco er den største av mange heltinner. Jeg blogger også på Ginas lille røde, som er åpent for besøkende.

***

Gina og Ragni i kjent stil

Reklamer

1 kommentar so far
Legg igjen en kommentar

Hei! Nå ble jeg ordentlig glad 🙂 Snublet over denne bloggen i en feministisk surfebølge (snubler man når man surfer?) og er oppmuntret over å finne mennesker som skriver om ting jeg selv også er opptatt av. Kunne tenke meg å få til noe liknende selv, men er foreløbig ikke helt teknisk oppdatert. Skriver mye om feminisme – personlig og mer generelt, og ønsker jo ¨få ut tankene mine. Takk for inspirasjonen!

Ruth Aurora

Kommentar av Ruth Aurora Børsheim Aaraas
Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s%d bloggere like this: